Expertise

Onze expertise

Gorsberg Financiel Advies heeft haar expertise op een aantal specifieke terreinen.U kunt bij ons terecht met financiële vraagstukken over de volgende onderwerpen:
 

  Financiële planning: Als het ware de grote legpuzzel waarbij uw financiële situatie in kaart wordt gebracht, rekening houdend met risico’s, doelstellingen en toekomstige ontwikkelingen. Een goed financieel plan maakt duidelijk of en hoe uw doelen te realiseren zijn.


  Samenwonen, trouwen, gezinsuitbreiding: Deze bijzondere momenten beïvloeden Uw financiële situatie. Uiterst belangrijk dat u stil staat bij zaken als een samenlevingscontract, de mogelijkheden van een huwelijks goederenregime, spaarmogelijkheden voor studie van kinderen etc.


  Scheidingsplanning: Hoe vervelend scheiden ook is, wel zo prettig als u in goed overleg met hulp van een mediator/advocaat en een financieel planner tot een eerlijke verdeling kan komen. Duidelijkheid over hoe het financiële plaatje er voor beide partijen uit gaat zien geeft u immers rust. Denk aan regelingen voor (eventuele) kinderen, mogelijkheden tot huisvesting en wet verevening pensioenen.


  Woningfinanciering: Of het nu gaat om de aankoop van een huis, verbouwing, of vakantiewoning, vaak gaat dat om grote bedragen. Een voor uw situatie juiste hypotheekvorm kan daarbij veel uitmaken, evenals de juiste keuzes bij het afdekken van de risico’s. Op dit terrein kunnen wij u haarfijn uitleggen wat in uw geval de beste keuze is.


  Loopbaanontwikkelingen: Een nieuwe baan of eerder stoppen met werken, wat betekent dat voor uw pensioen? En is er sprake van een ontslagsituatie, wat dan te doen met een eventuele ontslagvergoeding: een gouden handdruk verzekering, een stamrecht b.v. of direct afrekenen met de fiscus?


  Toekomst voorzieningen: Zorgeloos uw oude dag tegemoet zien? Dat kan als er tijdig de nodige financiele maatregelen getroffen zijn. Uw AOW als basisvoorziening aangevuld met pensioen. Maar is dit ook optimaal geregeld?


  Schenken en Erven: Bij leven is het geweldig om uw dierbaren wat van uw vermogen te kunnen schenken. En vooral als u daarbij zo min mogelijk belasting moet betalen. Maar wat bij onverhoopt overlijden? Is alles dan zo geregeld dat de achterblijvers niet in financiële problemen raken?